Løsningsfokuseret ledelse

Kurset har til formål at sikre den enkelte deltager teoretisk viden og praktiske færdigheder i at agere som leder ud fra et løsningsfokuseret perspektiv. Det betyder, at ledelsesopgaver som MUS-samtaler, ansættelse/afskedigelse, mødeledelse og -facilitering "gribes an" ud fra de løsningsfokuserede tanker og idéer ligesom vi fokuserer på din rolle og de forskellige positioner du agerer i. Målet er, at du som leder kommer til at opleve dig mere kompetent samtidig med at du får redskaber til at udøve ledelse på baggrund af de løsningsfokuserede antagelser. 

Forudsætninger: 

For at deltage på dette kurser og udvikle dine færdigheder som løsningsfokuseret leder forudsættes det, at du har kendskab til den løsningsfokuserede tilgang, og har deltaget i undervisning/kurser svarende til mindst 28 timer, eller fire dage.

Varighed:

Kurset består af 2 moduler med to måneder mellem. Modul 1 indeholder 2 undervisningsdage og Modul 2 består af 2 træningsdage, hertil kommer hjemmeopgaver og litteraturlæsning, så kurset i alt har et omfang på 35 timer. At deltagerne mestrer praksisdelen sikres ved, at du skal medbringe egne filmklip på træningsdagene. Denne tætte kobling mellem teori og praksis sikrer en høj kvalitet, og at du mestre i praksis, hvad du teoretisk har lært. Kurset er planlagt til at holdes i efteråret 2020, men kan også rekvireres efter aftale.

Indhold:

Modul 1 består af to indførende undervisningsdage i løsningsfokuseret teori og metode med særlig fokus på ledelse. I løbet af dagene introduceres for grundlæggende løsningsfokuserede antagelser om ledelse og lederskab, ligesom teknikker til at strukturere diverse ledelsesopgaver og engagere dine medarbejdere i sammen, gennemgås. Med andre ord vil du blive introduceret for løsningsfokuserede perspektiver på, hvad løsningsfokuseret ledelse kan bruges til, og hvordan den kan formes. Som forberedelse til Modul 1 udleveres artikler, der vil danne afsæt for dagenes indhold.   

Modul 2 indeholder tre træningsdage, som giver dig mulighed for at centrere sig om din praksis på arbejdspladsen. Disse dage bygges op over egne videooptagelser af, hvordan du omsætter din viden om løsningsfokuseret ledelse. Læringsdesignet bygges op, så alle arbejder på egne klip såvel som de andres, hver gang vi mødes. Dette er med henblik på at sikre optimale progressions muligheder og skabe et kursus af høj faglig kvalitet. 

FAQ:

Målgruppe: kurset henvender sig til ledere indenfor det sociale felt, der sidder med faglig og personalemæssig ledelse.

Deltagere, der har deltaget aktivt med film og litteraturlæsning samt været tilstede mindst 80 % af tiden, modtager deltagerbevis. 

Pris: 6.000 kr. ex.moms, - prisen inkluderer materiale samt forplejning.

Maks. antal deltagere: 10 - (hvis mere end otte deltagere flyttes lokationen), - oprettes kun ved mindst seks deltagere.

Undervisningssted: DLI’s lokaler på Vangedevej 225, 2870 Dyssegård (LØFT-huset)

Tilmelding: se under “Praktisk info og tilmelding”.

Undervisere: Anne-Marie Wulf, Master i Pædagogisk Udviklingsarbejde samt IASTI-akkrediteret underviser, founder af DLI.

Anne-Marie har som tidligere leder indgående kendskab til de udfordringer og dilemmaer, der kan opstår i lederrollen.