Løsningsfokuseret terapi & Coaching, Basis

En efteruddannelse for dig med interesse i den løsningsfokuseret tilgang samt har en praksis at øve og eksperimentere i. Basisåret giver nye forståelser og handlemuligheder i udviklingsarbejde med mennesker uanset, hvilket kontekst du arbejder i. Undervisningen er praksisnær, dynamisk og struktureret, og vi har en enkel og digitaliseret adgang til materiale, litteratur, opgaver mm.


66

lektioner

Teori, Metode og Færdighedstræning

  • International certificering ved bestået eksamen og dokumenteret 100 timers praksis.

  • Pris 25.000 kr. ex. moms, inkl. materiale, bøger, forplejning - mulighed for fleksible betaling

  • Du tilmelder dig uddannelsen under Tilmelding og Info.

  • Medlemmer af faglige organisationer kan søge tilskud via Den kommunale kompetencefond ligesom du efter aftale med din arbejdsgiver selv kan finansiere uddannelsen via Bruttolønsordningen. Individuelle betalingsaftaler laves.

basic Level, Hold 9 begynder November 2022:

med fokus på den terapeutiske & coachende samtaleIntro eftermiddag primo november med udlevering af grundbog og adgang til den digitale platform. Oplæg ved fotograf Robert Findal, Moviesupport: “Sådan filmer du din praksis - i praksis”, tips og tricks til gode optagelser, lagring og deling af samme.

Modul 1, d. 15. og d. 16. November: Fra Modernisme til Poststrukturalisme, hvorfra det hele udspringer.

Studiedag d. 5. December

Modul 2, d. 17. og d. 18. Januar 2023: Om at indlede samtalen, målarbejde samt skabe LEAD og Sigtekorn.

Modul 3, d. 20. og 21. Februar: Tidsmaskiner; vi arbejder med fremtid, fortid, nutid.

Modul 4, d. 21. og d. 22. Marts: Spørge-Jørgen, om de løsningsfokuseret spørgsmål

Studiedag d. 19. April

Modul 5, d. 15. og d. 16. Maj: Det løsningsfokuseret loop, i samtalen og mellem samtaler.

Studiedag d. 12. Juni

Første mulighed for eksamination: d. 20. Juni, anden mulighed for eksamination efter aftale. Mellem de enkelte moduler er der afsat en dag til arbejde i studiegruppen.

Alle dage undervises fra kl. 9 - 15:30, og undervisningen foregår enten i Lyngby eller København. Forplejning og materialer indgår i prisen, og du kan få en detaljeret beskrivelse af de enkelte moduler ved at maile kontakt@danskloesningsfokuseretinstitut.dk

Indhold

Det didaktisk design sikrer, at alle uanset læringsstil, får udbytte af forløbet. Undervisning er en vekselvirkning mellem oplæg, film og træning, hvor vi analyserer praksis via transskribering eller filmvisning. Vi skaber fælles læring, og får fokus på det, du lykkedes med.

I undervisningen præsenteres du for de grundlæggende antagelser i den løsningsfokuserede tilgang, ligesom de mange teknikker til at engagere andre i samtaler gennemgås. Du vil stifte bekendtskab med løsningsfokuseret problemforståelse, menneskesyn og øvrige antagelser, der adskiller LØFT fra andre tilgange i feltet. Sideløbende hermed, og for at understøtte det teoretiske element, vil du arbejde med borgerens forandringsønsker, de forskellige spørgsmålstyper, skalaer og andre løsningsfokuseret principper og teknikker. Alt sammen i et tempo, hvor der er tid til fordybelse og fordøjelse, hvilket understøttes af hold med max. otte deltagere.

Efter uddannelsen vil du være i stand til at have struktureret forandringsskabende løsningsfokuserede samtaler med familier og enkeltpersoner. Du vil have en palet af redskaber og teknikker til at understøtte dig i at engagere andre i samtalerne, og du vil opleve, at arbejdet med at samtale med andre bliver nemmere, da ansvaret for forandringen flyttes fra dig til den enkelte. Vi lover dig stunder, hvor det bliver sjovere at gå på arbejde.

Eksamination & Certificering:

Du medbringer en optagelse af et stykke løsningsfokuseret praksis fra din arbejdshverdag, som du mener repræsenterer det, du har lært på DLI. For at bestå eksaminationen skal du demonstrere at have tilegnet dig evnen til gennem løsningsfokuserede metoder at engagere andre i samtale om, hvordan livet ser ud, når først problemet er blevet mindre eller er helt væk. Dernæst formulerer du de ideer og refleksioner, der følger af første del af eksaminationen. Således evaluerer eksaminationen ikke bare dit kendskab til og brug af basale løsningsfokuserede principper og teknikker, men også din evne til at reflektere over egen praksis i en løsningsfokuseret ramme.  

Certificering som Certified Solution-Focused Practitioner gives ved dokumenteret 100 timers løsningsfokuseret praksis indenfor ét år, modtaget supervision samt bestået eksamen. For at sikre, at alle har mulighed for at nå dette, kan man gå til eksamen på to forskellige tidspunkter indenfor en tre måneders periode. Således kan hvert niveau strække sig fra ni til tolv måneder.

Læs, hvad andre har sagt:

Jeg har fået utrolig meget ud af uddannelsen. Generelt har jeg fået meget konkrete redskaber til at gå til de svære samtaler med borgerne, som har svært ved at se de ting de faktisk lykkes med. Jeg har også fået et bedre syn på, hvordan man hjælper borgeren med at se sine egne kompetencer og ressourcer og hjælpe dem med at bygge videre på dem.
Derudover er jeg blevet mere bevidst om, hvad ens antagelser gør ved processen, når man forsøger at arbejde ud fra LØFT. Det har givet en åbenbaring særligt ift. mit felt. Ud over det har jeg fået “blod på tanden” ift. fortsætte med at udvikle mig inden for den løsningsfokuserede tilgang, da det bare give rigtig god mening.
— Irina Kronholm, 2022
Det har været et inspirerende og meget lærerigt år på DLI, med massere af faglighed, udfordringer og grin. Anne-Marie formår at skabe et trygt læringsmiljø, hvor der kan reflekteres omkring- og ske udvikling af egen praksis. Jeg har været særligt glad for at opleve, hvordan de Løsnings fokuserede grundantagelser er blevet mere indlejret i mig, og derved er med til at udvikle min praksis, og kunne give ejerskabet tilbage til dem jeg snakker med.
— Pia Bygvraa Skov, 2020
Jeg har haft den store fornøjelse at tage uddannelsen som Solutionfocused Practitioner hos Dansk Løsningsfokuseret Institut. For mig har det været som at blive en del af en form for mirakelkur. Det er skrevet uden at overdrive, for det tillader jyden i mig ikke. Jeg har således oplevet min hverdagspraksis i mit job som mentor og underviser i et jobcenter blive nemmere, mere overskueligt og mindre stressende. Med ganske få ændringer - ved hjælp af de teknikker, jeg har fået gennem uddannelsen - har mine dialoger med både borgere og kolleger ændret sig fra at være til tider drænende og trættende til at blive opløftende og med fokus på ressourcer, håb og fremtid.

For mig er det altafgørende for mit engagement i en uddannelse, at den giver mening, når det omhandler at føre den ud i praksis. Dette har uddannelsen som Solutionfocused Practitioner til fulde opfyldt. Jeg anbefaler på det varmeste uddannelsen til alle, der arbejder med mennesker og som ønsker at blive endnu bedre til sit arbejde.
— Tine Legaard Holst, 2019

Jeg valgte uddannelsen fordi jeg ønskede mere struktur og flow i mine samtaler - mere kvalitet og en retning, som kunne give den jeg sad overfor noget energi til at skabe konkrete forandringer for sig selv. Jeg oplever, at jeg har fået langt flere håndtag at trække i, og jeg har fået meget mere struktur og kontinuitet i samtalerne.

Jeg har fået mange redskaber jeg kan anvende i forskellige situationer, og jeg føler mig langt mere rustet til at have samtaleforløb. Samtidig er jeg også selv blevet bedre til at få øje på mine succes’er, og undersøge hvordan jeg mon bar mig ad
— Christina Friang Vangsgaard, 2018

Som studerende på Dansk Løsningsfokuseret Institut har jeg oplevet Anne-Marie som en underviser der har ambitioner om at den studerende ikke blot skal tilegne sig viden men også kunne sit fag svarende til det niveau man studere på. Det er en tryg og god fornemmelse at have været i spil i praksis når eksamen nærmer sig.

Anne-Marie og andre undervisere på DLI har etableret et udfordrende undervisningsforløb som stiller krav til den enkelte og gruppen samtidig med at der har været plads til individuelle behov. Anne-Marie og DLI får mine bedste anbefalinger
— Kari Terndrup Hvilsom, 2017